Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g boter, cut in pieces, plus extra for greasing
- 60 g bloem, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère kaas, cut in pieces
- 4 eieren
- 300 g melk
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
- ½ tl zout, cut in pieces
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 100 g room
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Zalm en venkel risotto
25 min
Duitse brunch
1h 15min
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Brak ocen
Sinaasappel-currydressing
10 min
Zachte graanrepen
1 Std.
Ijs van chocolademousse
3 godz.
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Brak ocen
Chocolademousse met sinaasappel
2 Std. 20 Min
Citroenslush met champagne
Brak ocen
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 Min
Gebakken spinazie met eieren
40 Min
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1 Std. 10 Min