Maanzaad pannenkoeken met rabarbercompote
TM6 TM5

Maanzaad pannenkoeken met rabarbercompote

5.0 (1 ocena)

Składniki

Deeg

  • 50 g boter, in stukken (2 cm)
  • 200 g bloem
  • 400 g melk
  • 4 eieren
  • 2 el maanzaad
  • 2 el vloeibare honing
  • ½ tl zout

Rabarbercompote

  • 450 g rabarber, in stukken (3 cm)
  • 1 tl maïzena (zetmeel)
  • 1 zakje vanillesuiker (7 - 10 g)
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 el water

Pannenkoeken bakken

  • 1 el boter om te bakken
  • 250 g ricotta

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2710 kJ / 647 kcal
Białko
21.7 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
33 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy