Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 50 g boter, in stukken (2 cm)
- 200 g bloem
- 400 g melk
- 4 eieren
- 2 el maanzaad
- 2 el vloeibare honing
- ½ tl zout
Rabarbercompote
- 450 g rabarber, in stukken (3 cm)
- 1 tl maïzena (zetmeel)
- 1 zakje vanillesuiker (7 - 10 g)
- 3 el vloeibare honing
- 1 el water
Pannenkoeken bakken
- 1 el boter om te bakken
- 250 g ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2710 kJ / 647 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gestoomde havercake met gedroogde vruchten
Brak ocen
Rabarber en gember gin fizz
336u. 10min
Confituur van rabarber, aardbei en vanille
45 min
Bijentaart met glazuur
1h 25min
Ciabattabroodjes
3h 30 min
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50 min
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1 Std. 45 Min
Sinaasappelcake en chocolade topping
1 Std. 15 Min
Citroenhapjes met havervlokken-zandkorst
5h 15min
Hongaarse champignonsoep
30 min
Gefermenteerde rode uien
96 godz.
Banketbakkersroom
15 min