Wersje kompatybilne
Zoete aardappel pannenkoekjes met rabarber-anijs compote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g zoete aardappelen, in stukken
- 150 g wortelen, in stukken (± 5 cm)
- 1 sjalot
- 100 g bloem
- 3 eieren
- ½ tl bakpoeder
- 60 g grove havervlokken
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 1 el currypoeder
- 1 ½ tl zout
- ¼ tl komijnzaad
- olie om te bakken
Rabarber-anijs compote
- 800 g rabarber, geschild, in stukken (2 cm)
- 20 g anijsschnaps (bv. Pernod)
- 50 g suiker
- 40 g water
- 2 tl maïzena (zetmeel)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2076.8 kJ / 497 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinazierisotto met asperges
40 Min
Met honing geglazuurde wortelen
30 Min
Vijfzaden energierepen
Brak ocen
Meal Prep - Wortelen | Hartig wortelbrood, pindakaas smoothie, rauwe notentruffels
Brak ocen
Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto
40 Min
Zonnige groentetaart
Brak ocen
Rabarberijs
36 godz. 25 min
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50 Min
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
Brak ocen
Ontstekingsremmende Papaya-kurkuma-gember-chia smoothie
10 Min
Slowcooken wortelgroenten en gemengde granen
3 Std. 15 Min
Volkorenbrood, beleg en kippengehaktballetjes
2h