Wersje kompatybilne
Zoete aardappel pannenkoekjes met rabarber-anijs compote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g zoete aardappelen, in stukken
- 150 g wortelen, in stukken (± 5 cm)
- 1 sjalot
- 100 g bloem
- 3 eieren
- ½ tl bakpoeder
- 60 g grove havervlokken
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- 1 el currypoeder
- 1 ½ tl zout
- ¼ tl komijnzaad
- olie om te bakken
Rabarber-anijs compote
- 800 g rabarber, geschild, in stukken (2 cm)
- 20 g anijsschnaps (bv. Pernod)
- 50 g suiker
- 40 g water
- 2 tl maïzena (zetmeel)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2076.8 kJ / 497 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 12.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne bolognese met verse pasta
35 min
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35 min
Glutenvrije gevulde pepers
Brak ocen
Stoofpotje van Aubrac
17 godz. 30 min
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1h 15min
Geroosterde aubergines
Brak ocen
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Brak ocen
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50 min
Spaghettini linzen-bolognese, gebakken met salami
1h 10min
Ananas zandkoekjes
Brak ocen
Mosterd-dillesaus
2u. 15min
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1h 50 min