Galettes de patates douces à la rhubarbe et compote d'anis

Galettes de patates douces à la rhubarbe et compote d'anis

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 150 g de carottes en morceaux (± 5 cm)
  • 1 échalote
  • 300 g de patates douces en morceaux
  • 3 œufs
  • 100 g de farine de blé
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 60 g de flocons d'avoine, gros
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 1 ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de piment, sec, en flocons
  • ¼ c. à café de graines de cumin
  • de l'huile végétale pour frire
Compote de rhubarbe et d'anis
  • 800 g de rhubarbe épluchée, en morceaux (2 cm)
  • 20 g de liqueur d'anis (ex. Pernod)
  • 50 g de sucre
  • 40 g d'eau
  • 2 c. à café de maïzena

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12.8 g
Kalorie 2076.8 kJ / 497 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 12.7 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...