Galettes de patates douces à la rhubarbe et compote d'anis

Galettes de patates douces à la rhubarbe et compote d'anis

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • de carottes en morceaux (± 5 cm)
    150 g
  • échalote
    1
  • de patates douces en morceaux
    300 g
  • œufs
    3
  • de farine de blé
    100 g
  • de levure chimique
    ½ c. à café
  • de flocons d'avoine, gros
    60 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de piment, sec, en flocons
    ½ c. à café
  • de graines de cumin
    ¼ c. à café
  • de l'huile végétale pour frire
Compote de rhubarbe et d'anis
  • de rhubarbe épluchée, en morceaux (2 cm)
    800 g
  • de liqueur d'anis (ex. Pernod)
    20 g
  • de sucre
    50 g
  • d'eau
    40 g
  • de maïzena
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497 kcal / 2076.8 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...