![Minestrone de fruits et crème au safran Minestrone de fruits et crème au safran](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C61D4F4-3FA9-4352-B40C-4DE1E3B046C9/Derivates/AE38DFF5-B123-44F6-9A06-99C489095794.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au safran
- 20 g de miel
- 30 g de sucre en poudre
- 1 dose de pistils de safran
- 300 g de crème, min. 30% M.G.
- 200 g de lait entier
- 5 jaunes d'oeufs
- 1 pêche
- 200 g de fraises
- 100 g de framboises
- 2 c. à soupe de jus d'orange
- 2 c. à soupe de liqueur de fraises (opcjonalnie)
Le crumble
- 50 g de sucre roux
- 30 g d'amandes en poudre
- 50 g de beurre, mou, en morceaux
- 50 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1493 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes sans lactose à la confiture
Brak ocen
Asperge et saumon sauce hollandaise
35min
Terrine de légumes de printemps, émulsion de cerfeuil
Brak ocen
Friandises mangue-coco
Brak ocen
Burger scandinave
Brak ocen
Nids de pommes de terre à la crème fraîche et au saumon fumé
2h 40 min
Ragoût de fruits de mer
1h 5min
Soupe hongroise aux champignons
30 min
Sabayon à la liqueur à l'orange
15 Min
Yaourt pomme-myrtille
12h 40min
Potage façon minestrone
50 min
Filets de saumon au sarrasin et aux asperges
40min