Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au safran
- 20 g de miel
- 30 g de sucre en poudre
- 1 dose de pistils de safran
- 300 g de crème, min. 30% M.G.
- 200 g de lait entier
- 5 jaunes d'oeufs
- 1 pêche
- 200 g de fraises
- 100 g de framboises
- 2 c. à soupe de jus d'orange
- 2 c. à soupe de liqueur de fraises (opcjonalnie)
Le crumble
- 50 g de sucre roux
- 30 g d'amandes en poudre
- 50 g de beurre, mou, en morceaux
- 50 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1493 kJ / 357 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce choron
20 Min
Advocaat maison
10min
Pain plat aux poires et au fromage de chèvre
3hod.
Poisson blanc au miso avec haricots verts et purée de pois chiches
3hod.
Sauce béarnaise
20 Min
Chutney de mangue
1h 20min
Sauce béarnaise
15 Min
Noix de Saint-Jacques et purée de petits pois
25min
Sauce au poivre vert
20 Min
Mousse au chocolat à l'orange
2h 20 min
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35min
Crème de champignons
20 Min