![Saumon teriyaki sous-vide Saumon teriyaki sous-vide](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b4802e32-ae69-4c0f-9d90-9f98e66d7a87/Derivates/a87bf778-7934-4529-b01f-b29c0f9638f6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de graines de sésame, toutes les couleurs
- 4 filets de saumon frais (env. 150 g chacun)
- 75 g de sauce teriyaki
- 20 g de gingembre frais, émincé en fine lamelles
- 1450 g d'eau environ, à ajuster si besoin
- 30 g de jus de citron, fraîchement pressé (½ citron)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650 kJ / 394 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 95 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelette sans cuisson, saumon et aneth
1u. 15min
Oeufs à la sauce aux herbes et biscuits de Pâques
50 Min
Rissoler 200 g de poireaux
20 Min
Dorer 350 g d'échalotes
Keine Bewertungen
Sauce hollandaise
25min
Pesto au basilic
10 Min
Moules à la sauce tomate épicée
45 min
Tajine de poulet au miel et aux pruneaux
40min
Poivrons farcis au riz et à la sauce tomate
1h
Crème caramel
5 Std. 30 Min
Sabayon classique
15min
Salade de quinoa aux légumes croquants
30min