Carpaccio de betteraves et burrata (avec le Peeler)

Carpaccio de betteraves et burrata (avec le Peeler)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

Vinaigrette
  • d'huile d'olive extra vierge
    140 g
  • de vinaigre blanc
    60 g
  • de sel selon vos goûts
    ½ c. à café
  • de moutarde de Dijon
    1 c. à café
  • de poivre noir moulu selon vos goûts
    ¼ c. à café
  • de jus de citron
    30 g
  • de sirop d'érable
    15 g
  • de basilic déshydraté
    5 c. à café
Betteraves
  • d'eau
    1110 g
  • de petites betteraves entières, fraîches parées
    800 g
  • de roquette
    115 g
  • de burrata
    225 g
  • de graines de grenade (opcjonalnie)
    2 c. à soupe
  • de noix de pécan (opcjonalnie) hachées
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 295 kcal / 1234.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 418.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...