Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
80 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
2 łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
1 jajko
-
150 g mąki pszennej
-
wrząca woda do gotowania klusek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2432.8 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1270.9 kJ /
303.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
57.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Ryż z pomidorami
30 min
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1 godz. 50 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Lane kluski
25 min
Ser do smarowania
1 godz.
Pyry z gzikiem
1 godz.
Pierogi leniwe
45 min
Placki ziemniaczane
45 min