Urządzenia i Akcesoria
Skubaniec z owocami
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto jasne
-
180 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
300 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżki cukru
-
4 żółtka
-
2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Ciasto ciemne
-
90 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżka cukru
-
2 żółtka
-
1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
Nadzienie
-
6 białek
-
250 g cukru
-
400 g owoców, mrożonych np. wiśni, porzeczek, malin, uprzednio rozmrożonych
-
2 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
cukier puder do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.5 g
Kalorie
1414 kJ /
337 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka majonezowa
2 godz.
Zupa krem ze szparagów
45 min
Ser do smarowania
1 godz.
Rogale à la marcińskie
10 godz.
Kluski kładzione
15 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Pyry z gzikiem
1 godz.
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Maślankowiec ze śliwkami
1 godz. 15 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min