Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- hielos, los necesarios
- agua, la necesaria
- 500 g de agua
- 200 g de ejotes, cortados (3 cm)
- 600 g de calabacitas, cortadas en juliana (ver tip)
- 200 g de jitomates cherry, partidas a la mitad
- 150 g de aceitunas negras deshuesadas, partidas a la mitad
- 200 g de queso panela, en cubos (2 cm)
Aderezo
- 45 g de vinagre balsámico
- 70 g de aceite de oliva extra virgen
- 20 g de mostaza
- 5 g de concentrado de caldo de pollo
- ½ cdita pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 987 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1h
Ejotes almendrados
30 min
Ensalada de garbanzos
20min
Ensalada fresca con aderezo de pepino
10min
Ensalada de ejotes navideños
1h 10 min
Aguacates rellenos de atún
20min
Verduritas en salsa cacahuate y chile de árbol seco
40 min
Ensalada de pepino
15min
Ensalada de garbanzo
10min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Portobellos rellenos de pollo low carb
35 min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20min