Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina
- 400 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de mantequilla
Relleno
- 400 g langostinos crudos sin pelar
- 60 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 320 g de agua
- 1 ¼ de cucharadita de sal
- 70 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
-
5 - 6
ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
lub 5 - 6 ramitas perejil fresco (hojas y parte del tallo) - 75 g de leche entera
- 80 g de harina
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Montaje
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 2 - 3 huevos batidos
- 200 - 250 g de pan rallado
- 500 - 600 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 824 kJ / 197 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 469.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca mar y tierra
55min
Fillet mignon con puré de patata rústico y espinacas a la crema - EEUU
1 godz. 15 min
Bagels con jamón y tomate
1h 10min
Panecillos con langostinos, rúcula y manzana
15min
Ovillo de Navidad
3h
Solomillo Wellington con puré de patata, zanahorias y salsa de vino dulce (MEATER)
2h 40min
Crujiente de manzana
6h
Pionono de Navidad
2 godz.
Croque Madame
30 min
Rigatoni en verde con langostinos dorados
30 min
Arroz con caballa y alioli
1 godz. 15 min
Lasaña boloñesa con champiñones
1h 45min