![Tosta de morcilla de Burgos y pimientos salteados al vino tinto Tosta de morcilla de Burgos y pimientos salteados al vino tinto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d15212ce-4110-415f-8607-a8f76a91636e/Derivates/a33e3992-ac47-4bd8-8642-2b131cf08a11.jpg)
Wersje kompatybilne
Tosta de morcilla de Burgos y pimientos salteados al vino tinto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 30 g de aceite de oliva (y algo más para untar)
- 30 g de zumo de naranja
- 30 g de cerveza
- 150 g de harina de trigo
- ½ cucharadita de sal
Pimientos salteados al vino tinto y morcilla
- 500 g de pimiento rojo en tiras de 5x1 cm
- 20 g de aceite de oliva
- 50 g de vino tinto
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 morcilla de Burgos en rodajas de aprox. 1.5 cm
- 100 - 150 g de queso de Burgos desmenuzado
- brotes germinados para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1759 kJ / 420 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 847.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Huevos revueltos con beicon y champiñones salteados
25min
Huevos de codorniz Villaroy
3 Std.
Setas bravas crujientes
30 min
Tortilla de clara de huevo con calabacín
30 min
Pimientos al vapor al ajillo
3 godz. 35 min
Huevos endiablados (Devilled Eggs)
55 min
Empanada de cebolla roja, morcilla y manzana
1 godz. 45 min
Cebolla y ajo pochados (200 g)
15 Min
Gambas al ajillo
15 Min
Gratén de huevos rellenos de pollo
45 min
Pizza BBQ doble queso
2 Std. 10 Min
Chorizos a la sidra
35min