Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarator
- 30 g di gherigli di noci
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 10 g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 250 g di cetrioli, pelati a pezzi
- 380 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 5 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio di oliva + q.b.
- 600 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 750.5 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 335.3 mg
Alternatywne przepisy
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1 Std.
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4h
Insalata di cetriolo alla tailandese (TM6)
15 Min
Tacos
1 Std.
Gazpacho feta e cetrioli
1 Std. 10 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Tartare di pomodori e peperoni
15 Min
Bruschette con melanzane
30min
Coleslaw
10 Min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1 Std.
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1 Std.
Tzatziki
20 Min