Hummus al riciclo di verdure

Hummus al riciclo di verdure

4.9 21 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 240 - 300 g di ceci bianchi in scatola (ceci e loro liquido di conservazione)
  • 250 - 300 g di verdure cotte, avanzate (es. carota, sedano, finocchio, cipolla, sedano rapa), a pezzi (vedere consigli)
  • 50 - 75 g di salsa tahini
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • ½ - 1 spicchio di aglio a piacere
  • ½ - 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • prezzemolo fresco tritato finemente, per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 281.5 mg
Białko 7 g
Kalorie 944.2 kJ / 225.7 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...