Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 110 g basmati rice
- 80 g millet
- 40 g quinoa
- 40 g chickpea (besan) flour (see Tips)
- 90 g buckwheat flour (see Tips)
- 70 g arrowroot flour
- 70 g coconut flour
- 40 g chia seeds, plus extra for sprinkling
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp sea salt
- 2 tbsp agave syrup or coconut syrup
- 400 g water, plus extra for brushing
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g coconut oil or olive oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- sesame seeds, for sprinkling
- sea salt flakes, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 906.3 kJ / 215.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 393.5 mg
Alternatywne przepisy
Buckwheat bread
2 godz. 5 min
Gluten free fruit and nut loaf
55 Min
Pumpkin and turmeric loaf
1 godz. 50 min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free flour mix
10 Min
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35min
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Gluten free sourdough bread
192 godz. 20 min
Gluten free tortillas
40 Min