Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, for greasing
- 110 g basmati rice
- 80 g millet
- 40 g quinoa
- 40 g chickpea (besan) flour (see Tips)
- 90 g buckwheat flour (see Tips)
- 70 g arrowroot flour
- 70 g coconut flour
- 40 g chia seeds, plus extra for sprinkling
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp sea salt
- 2 tbsp agave syrup or coconut syrup
- 400 g water, plus extra for brushing
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g coconut oil or olive oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- sesame seeds, for sprinkling
- sea salt flakes, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 906.3 kJ / 215.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 393.5 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1 godz. 20 min
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min
Nut and seed butter
10min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35min
Gluten free pizza base
35min
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Gluten free flour mix
10min
Paleo sandwich bread
1h 30min
Gluten-free goodness pastry
1 godz.
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Buckwheat bread
2 godz. 5 min