Broccoli, chilli and pine nut spaghetti

Broccoli, chilli and pine nut spaghetti

4.5 171 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese crust removed and cut into cubes (3 cm)
    100 g
  • lemon zest only, no white pith
    ½
  • broccoli cut into small florets
    200 g
  • water
    1300 g
  • dried spaghetti broken into halves
    300 g
  • sea salt
    2 tsp
  • olive oil
    80 g
  • garlic cloves
    2
  • long red chillies deseeded if preferred
    2
  • pine nuts
    130 g
  • dry white wine
    150 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 3210.4 kcal / 13483.7 kJ
Białko 104.2 g
Tłuszcz 207.7 g
Węglowodany 221.7 g
Błonnik 28 g
Tłuszcz nasycony 38.3 g
Sód 7846.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...