Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 200 g broccoli, cut into small florets
- 1300 g water
- 300 g dried spaghetti, broken into halves
- 2 tsp sea salt
- 80 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 2 long red chillies, deseeded if preferred
- 130 g pine nuts
- 150 g dry white wine
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 13483.7 kJ / 3210.4 kcal
- Białko
- 104.2 g
- Węglowodany
- 221.7 g
- Tłuszcz
- 207.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.3 g
- Błonnik
- 28 g
- Sód
- 7846.9 mg
Alternatywne przepisy
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Quick veggie pasta salad
30 min
Rendang curry
30 min
Vegetarian chilli
1h 5min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Vegetable pilaf
1h
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35min
Pasta primavera
1h
Mushroom bolognaise
45 min
Vegetable lasagne
1 Std. 35 Min
Tomato pasta with vegetables and feta
30 min