Urządzenia i Akcesoria
Granini slice
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 slices
Składniki
Sponge cake
-
butter for greasing
-
bicarbonate of soda¼ tsp
-
cream of tartar½ tsp
-
plain flour20 g
-
cornflour40 g
-
eggs separated, room temperature2
-
caster sugar60 g
-
natural vanilla extract½ tsp
-
water hot1 tbsp
Orange custard
-
orange juice380 g
-
cornflour50 g
-
white sugar80 g
-
egg1
-
pouring (whipping) cream (see Tip)600 g
-
gelatine powder2 tsp
-
butter softened60 g
-
orange liqueur40 g
-
plain sweet biscuits250 g
Orange icing
-
icing sugar100 g
-
orange juice30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
152.8 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1429.4 kJ /
341.6 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
31.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Crème brûlée
7 godz.
Mimosa float
6 godz. 10 min
Black & white chocolate tartufo
13 godz. 55 min
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3 godz. 10 min
Yoyo slice
2 godz. 30 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1 godz.
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Strawberry jelly slice
2 godz. 40 min
Lamingtons
1 godz. 10 min