Gluten free lamingtons

4.8 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Butter cake
  • unsalted butter softened and cut into pieces, plus extra to grease
    120 g
  • full cream milk
    80 g
  • gluten free flour mix (see Tips)
    170 g
  • caster sugar
    120 g
  • gluten free baking powder (see Tips)
    2 ½ tsp
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    2 tsp
Chocolate icing
  • pure icing sugar
    400 g
  • cocoa powder (gluten free)
    50 g
  • full cream milk
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Assembly
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    80 g
  • jam of choice (see Tips)
    2 tbsp
  • desiccated coconut
    150 g
  • whipped cream to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 110.3 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1841.9 kJ / 440.2 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Węglowodany 62.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...