Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 100 g self-raising flour
Strawberry purée
- 400 g frozen strawberries
- 2 tsp caster sugar
Mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream
Assembly
- 200 g fresh strawberries, cut into slices, for garnishing
- fairy floss (optional), for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 960.4 kJ / 228.7 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 82 mg
Alternatywne przepisy
Prune jam
55min
Chocolate pudding
6h 30min
Fruit ice cream
10 min
Quiche Lorraine
45min
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Pecan pie cheesecake cups
35 Min
Hazelnut meringue roulade
1h 30min
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Berry marshmallow slice
2h 30 min
Chocolate cream pie
4 Std. 15 Min
Crème brûlée
7 Std.