Freckle cake

Freckle cake

4.3 18 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 26 godz. 40 min
14 portions

Składniki

Cake
  • coconut oil cooking spray for greasing
  • butternut pumpkin peeled and cut into cubes (2-3 cm)
    750 g
  • honey
    400 g
  • natural vanilla extract
    2 tbsp
  • gluten free baking powder
    1 tbsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • eggs
    4
  • extra virgin coconut oil
    100 g
  • coconut oil (liquid)
    70 g
  • coconut flour
    120 g
  • raw cacao powder
    80 g
Chocolate 'buttercream' frosting
  • coconut cream plus extra for blending
    150 g
  • dairy free milk chocolate broken into pieces
    400 g
  • coconut oil (liquid)
    50 g
  • icing sugar
    80 g
  • warm water for softening

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 212.2 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 2270.8 kJ / 540.6 kcal
Tłuszcz 31.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 17.2 g
Węglowodany 60.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...