Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uova
- 200 g di zucchero
- 100 g di olio di semi di girasole + q.b.
- 200 g di frutta fresca mista, lo scarto dell'estratto (4 carote, 2 arance, 1 mela, un pezzetto di zenzero)
- 200 g di farina tipo 00
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1341.3 kJ / 320.6 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 30.2 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50min
Composta di pesche allo zenzero e cannella
1h 30 min
Muffin alle carote con glassa (vegan)
30min
Confettura di riciclo
2u.
Plumcake fave e finocchietto selvatico
2u.
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1h 30 min
Torta pere e zenzero (TM6)
40min
Arancini di Carnevale
4h
Plumcake colomba di Pasqua
2u.
Ciambellone al kefir e orzo
1u.
Torta soffice alle albicocche
1u.
Torta della nonna (TM6)
1h 30 min