Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g di farina tipo 00
- 180 g di burro freddo, a pezzi
-
150
g di latte
lub 150 g di acqua - 1 cucchiaio di zucchero di canna
- 1 cucchiaio di aceto di mele
- 1 cucchiaino di sale
Farcia alle ciliegie
- 6 biscotti secchi a pezzi
- 650 g di ciliegie denocciolate
- 60 g di zucchero
- 1 cucchiaino raso di cardamomo in polvere
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 20 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di latte
- 1 cucchiaio di zucchero di canna
- mandorle, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1824.1 kJ / 436 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 292 mg
Alternatywne przepisy
Ripieno per torta di mele
45 dk
Torta di ciliegie e mandorle
1sa
New York cheesecake (2 persone)
6 Std. 30 Min
Banana bread (TM6)
1h 50min
Insalata di cetriolo alla tailandese (TM6)
15 Min
Pumpkin Pie (Crostata di zucca)
5sa
Torta ai mirtilli
2h
Kibbeh con salsa allo yogurt
1sa
Clafoutis ai frutti di bosco
1h 35min
Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)
30 Min
Tarte tatin
2sa 30 dk
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 godz. 30 min