Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g di farina tipo 00
- 180 g di burro freddo, a pezzi
-
150
g di latte
lub 150 g di acqua - 1 cucchiaio di zucchero di canna
- 1 cucchiaio di aceto di mele
- 1 cucchiaino di sale
Farcia alle ciliegie
- 6 biscotti secchi a pezzi
- 650 g di ciliegie denocciolate
- 60 g di zucchero
- 1 cucchiaino raso di cardamomo in polvere
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 20 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di latte
- 1 cucchiaio di zucchero di canna
- mandorle, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1824.1 kJ / 436 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 292 mg
Alternatywne przepisy
Salsa olandese (TM6)
15min
Babka
16 Std. 30 Min
Tortine al limone e rosmarino
1h 30min
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Crumble alle pere e crema di ricotta
1 godz.
Ripieno per torta di mele
45 min
Biscotti sandwich al burro di arachidi
30 min
Banana bread (TM6)
1h 50min
Babaganoush
40min
Pumpkin Pie (Crostata di zucca)
5h
Torta al lime e ricotta
50min
Crema al limone con mirtilli
1 godz.