Galette rustica alle ciliegie

Galette rustica alle ciliegie

4.6 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 300 g di farina tipo 00
  • 180 g di burro freddo, a pezzi
  • 150 g di latte
    150 g di acqua
  • 1 cucchiaio di zucchero di canna
  • 1 cucchiaio di aceto di mele
  • 1 cucchiaino di sale
Farcia alle ciliegie
  • 6 biscotti secchi a pezzi
  • 650 g di ciliegie denocciolate
  • 60 g zucchero
  • 1 cucchiaino raso di cardamomo in polvere
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 20 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
  • 2 cucchiai di latte
  • 1 cucchiaio di zucchero di canna
  • mandorle (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 292 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 1824.1 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 21.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 56.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...