Red velvet cupcakes (vegan)

Red velvet cupcakes (vegan)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 pezzi

Składniki

Frosting al formaggio vegano
  • 200 g di anacardi ammollate per 30 minuti in acqua calda
  • 100 g zucchero
  • 30 g di succo di limone
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 100 g di crema di cocco (la parte cremosa del latte di cocco)
  • 30 g di margarina
Cupcakes vegan
  • 250 g di bevanda a base di mandorle
  • 40 g di aceto bianco
  • ½ cucchiaino di sale
  • 150 g zucchero
  • ½ cucchiaino di colorante alimentare, rosso
  • 120 g olio di semi di girasole
  • 5 g di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 250 g di farina tipo 00
  • 20 g di cacao amaro in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 247.9 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1642.1 kJ / 392.5 kcal
Tłuszcz 22.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...