Pavlova con pere all'arancio (TM6)

Pavlova con pere all'arancio (TM6)

3.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

Pavlova
  • di zucchero
    220 g
  • di amido di mais (maizena)
    30 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
  • albumi temperatura ambiente
    4
  • di sale
    1 pizzico
  • di cremor tartaro (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
  • di succo di limone, spremuto fresco
    1 cucchiaio
Pere arancioni al vapore
  • di pere (pere piccole), mature ma sode, non sbucciate, a metà in senso verticale
    250 g
  • di acqua
    300 g
  • di zeste di arancio grattugiate (da 1 arancia)
    1 cucchiaio
  • di succo di arancia, spremuto fresco
    100 g
  • bacche di anice stellato
    2
  • stecca di cannella
    1
  • di zucchero
    20 g
Terminare la preparazione
  • di panna (30-40% di grassi) ben fredda
    400 g
  • di mandorle a bastoncini tostato
    1 - 2 cucchiai
  • di riccioli di cioccolato fondente
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 355 kcal / 1484 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 61 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...