Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 50 g di acqua
Terminare la preparazione
- 60 g di confettura di pere
- 2 pere Kaiser, pelate e a fette
- 10 acini di uva, a metà e senza semi
- 20 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 507.7 kJ / 121.3 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 133.1 mg
Alternatywne przepisy
Infuso freddo vaniglia e mirtilli
3h
Crumble di albicocche (senza glutine)
45min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 Std. 30 Min
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1 Std. 30 Min
Follia ai tre cioccolati
6u.
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1 Std. 45 Min
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1 Std. 30 Min
Torta salata di verdure e contorno di insalata
1 Std. 5 Min
Paninetti soffici allo yogurt
1h 50min
Trofie fredde con pesto di avocado
30min
Pizza con Gorgonzola, pancetta croccante, pere, miele e noci
3h 35min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30min