Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 50 g di acqua
Terminare la preparazione
- 60 g di confettura di pere
- 2 pere Kaiser, pelate e a fette
- 10 acini di uva, a metà e senza semi
- 20 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 507.7 kJ / 121.3 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 133.1 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.
Crostata alle albicocche
2 Std.
Sangria analcolica
1 Std. 35 Min
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Torta ai frutti rossi
3h
Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa
Brak ocen
Pane agli spinaci
3h
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Crostata di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
1h
Cheesecake al Prosecco
5h
Minestra di orzo e funghi
1h