Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticciera
- 1000 g di latte
- 200 g di zucchero
- 120 g di semolino
- 4 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 bustina di estratto di vaniglia naturale, i semini estratti
Terminare la preparazione
- 60 g di burro fuso
- 8 fogli di pasta fillo (30x40 cm)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1015.5 kJ / 242.7 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 106.4 mg
Alternatywne przepisy
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1h 30min
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Finte cosce di pollo con salsa piccante
1h 30min
Bostrengo
1h 30min
Carpaccio di barbabietola, zucchine e mozzarella
20min
Bortellina
30 Min
Sangria analcolica
1 Std. 35 Min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1 Std.
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1 Std.
Frittata di albumi con zucchine
30 Min
Patate schiacciate al forno
1 Std.
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30min