Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticciera
- 1000 g di latte
- 200 g di zucchero
- 120 g di semolino
- 4 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 bustina di estratto di vaniglia naturale, i semini estratti
Terminare la preparazione
- 60 g di burro fuso
- 8 fogli di pasta fillo (30x40 cm)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1015.5 kJ / 242.7 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 106.4 mg
Alternatywne przepisy
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 godz. 30 min
Moddizzosu di patate
7 Std.
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3 Std.
Focaccia alle cipolle
2h 40min
Plumcake alle carote al Varoma
2 Std.
Taralli alle cipolle
3 godz. 30 min
Asparagi fritti con salsa olandese
1h
Scarcedda lucana
2 Std.
Minestra di zucca, castagne e fagioli
40 Min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1 godz. 30 min
Palline cocco e lampone
3 Std.
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4 Std. 30 Min