Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 150 g di pancetta affumicata a cubetti
- 300 g di verze a listarelle
- 1 cucchiaino raso di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- 320 g di pasta secca corta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1946.5 kJ / 465.3 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 653.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 min
Pasta broccoli e acciughe
40 min
Spaghetti broccoli e noci
40 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min.
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 min
Licurdia calabrese
1h
Frittelle di cavolo nero
30 min.
Spaghetti alla Nerano
30 min.
Pasta radicchio e pancetta
30 min.
Fusilli alla curcuma e pancetta
30 min.
Paccheri zucca e provola
45 min