Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)

Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)

4.8 48 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano in un unico pezzo che si inserisca nella parte stretta del foro dell'Affettatutto.
    30 g
  • di funghi champignon cremino interi, senza gambo (vedere consigli)
    250 g
  • spicchi di aglio
    1 - 2
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • limone solo la scorza
    ½
  • di succo di limone
    30 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
  • di foglie di prezzemolo fresco
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 113 kcal / 474 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 253 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...