
Wersje kompatybilne
Pardulas (petits gâteaux sardes à la ricotta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de ricotta
La pâte
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 25 g de beurre
- 1 blanc d'œuf
- 70 g d'eau
- 1 pincée de sel
La farce
- 80 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 1 jaune d'œuf
- 1 pistil de safran
- 25 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- sucre glace maison pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 89.8 kcal / 376.9 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 68.8 mg