Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 90 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
La compotée de prunes
- 500 g de prunes dénoyautées et coupées en morceaux
- 50 g de sucre roux
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 œuf battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 745.5 kJ / 179.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 41.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4h 30min
Quiche lorraine individuelle
2h
Nectar pomme-poire
25 Min
Compote de pêches et framboises
1 Std.
Petits pains aux figues
3 godz. 40 min
Pizza Margherita
2h 10min
Chaussons aux pommes
6 Std. 20 Min
Chausson à la confiture de prunes
1 Std.
Menu à petit prix - Tarte aux mûres
2h 10min
Tarte aux mûres et cardamome
2 Std. 25 Min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Tarte soleil aux tomates séchées et sardines
1 Std. 30 Min