Indisk grøntsagskarry med ris

Indisk grøntsagskarry med ris

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

Ris
  • vand
    1300 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • olivenolie
    25 g
    25 g smør
  • langkornede hvide ris
    300 g
Karry
  • korianderfrø
    ½ tsk
  • spidskommenfrø
    ½ tsk
  • kardemommefrø
    ½ tsk
  • sennepsfrø
    ½ tsk
  • løg skåret i halve
    100 g
  • fed hvidløg
    2
  • ingefær skåret i tynde skiver
    15 g
  • rød chili, frisk lille, uden frø, skåret i stykker
    1
  • olivenolie
    20 g
  • gurkemeje, stødt
    1 tsk
  • kokosmælk
    400 g
  • vand
    200 g
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
    1
    1 tsk med top grøntsagsbouillon
  • salt
    2 tsk
  • kartofler, melede skrællede, skåret i stykker (2-3 cm)
    600 g
  • gulerødder skåret i skiver (1 cm)
    150 g
  • blomkål skåret i buketter
    150 g
  • courgette skåret i skiver (1 cm)
    150 g
  • ærter, frost
    100 g
  • koriander, frisk kun blade
    2 kviste

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1689 mg
Białko 13 g
Kalorie 2252 kJ / 538 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie