Gnocchi i tomat-mascarponesauce; broccolisalat og frugtsorbet

Gnocchi i tomat-mascarponesauce; broccolisalat og frugtsorbet

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • pistacienødder, usaltede
    30 g
Gnocchi og sauce
  • basilikumblade
    15 g
  • løg skåret i halve
    70 g
  • fed hvidløg
    1
  • hakkede tomater, dåse
    400 g
  • vand
    70 g
  • salt efter smag
    1 ½ - 2 tsk
  • sort peber, stødt
    1 tsk
  • gnocchi
    800 g
  • solsikkeolie
    3 spsk
Frugtsorbet
  • sukker efter smag
    60 - 100 g
  • frugt, frossen i stykker (fx mango, ananas, pære, bær)
    500 g
  • citronsaft (opcjonalnie)
    2 tsk
  • æggehvide (opcjonalnie)
    1
Broccolisalat og samling af menu
  • rød peberfrugt skåret i stykker (2 cm)
    1
  • æble stor, skåret i kvarte
    1
  • broccoli delt i buketter
    250 g
  • pinjekerner
    30 g
  • vegetabilsk olie
    25 g
  • eddike
    15 g
  • honning
    1 tsk
  • sennep
    1 ½ tsk
  • urtesalt
    1 tsk
  • peber
    ½ tsk
  • mascarpone (250 g)
    6 spsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2123 mg
Białko 20 g
Kalorie 4037 kJ / 964 kcal
Tłuszcz 50 g
Błonnik 15.8 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie