Risotto med parmesanost

Risotto med parmesanost

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
10 portioner

Składniki

  • vand
    1600 g
  • grøntsagsbouillon, terninger (hver til 0,5 l) smuldret
    2
    2 tsk med top grøntsagsbouillon
  • parmesanost i stykker (3 cm)
    80 g
  • skalotteløg skåret i halve
    60 g
  • smør skåret i stykker
    80 g
  • ekstra jomfruolivenolie
    20 g
  • risottoris (f.eks. Carnaroli, Arborio), 14-15 minutters tilberedningstid
    640 g
  • hvidvin, tør
    120 g
  • salt efter smag
    1 - 2 tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 804 mg
Białko 7 g
Kalorie 1450 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie