Strüdel alle pere e nocciole con salsa alla vaniglia (vegan)

3.3 4 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porzione

Składniki

  • 130 g di farina tipo 00
  • 15 g di olio di semi di colza + q.b.
  • 65 g di acqua tiepida
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 goccio di aceto
  • 40 g di nocciole sgusciate
  • 500 g di pere mature, in quarti e privati dei semi
  • 80 g di burro vegetale, senza lattosio
  • 75 g di pangrattato
  • 35 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
  • ½ cucchiaino di scorza di limone tritata
  • ½ cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
  • 40 g di uva passa
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • farina manitoba q.b.
Salsa alla vaniglia
  • 500 g di bevanda a base di mandorle
  • 30 g di zucchero
  • 35 g di amido di mais (maizena)
  • 1 seme di cardamomo
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 2 pizzichi di curcuma in polvere (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 331 mg
Białko 4 g
Kalorie 1332 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...