Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)

4.7 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 fette

Składniki

  • di riso integrale
    240 g
    240 g di riso a chicco corto
  • di datteri denocciolati
    100 g
  • di mele non sbucciate, senza semi e tagliate in quarti
    140 g
  • di olio di oliva + q.b.
    60 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 ½ cucchiaino
  • di bicarbonato di sodio
    1 cucchiaino
  • di psillio
    1 cucchiaio
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di gherigli di noci
    80 g
  • uova
    4
  • di acqua
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 172 kcal / 723 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 201.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...