Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ onion, peeled and cut into pieces (2 cm)
- ½ carrot, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 250 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 90 g pear, cored and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 200 g water
- ½ tsp Vegetable stock paste, salt-free (see Tips)
- 100 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (1 cm)
- 60 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 755 g
- Kalorie
- 1763.7 kJ / 421.5 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 269.9 mg
Alternatywne przepisy
Carrot purée (first foods)
30 min
Lamb and vegetable purée (first foods)
30 min
Pear, apple and sweet potato purée (first foods)
30 min
Potato and broccoli purée (first foods)
30 min
Banana and strawberry quinoa porridge (first foods)
2h 20min
Sweet potato, cauliflower and cumin purée (first foods)
30 min
Spinach, avocado and egg purée (first foods)
20 min
Fish, potato, cauliflower and pea purée (first foods)
25min
Lentil, spinach and cauliflower purée (first foods)
35min
Beef and vegetable purée (first foods)
25min
Apple, date and banana porridge (first foods)
15min
Apple purée (first foods)
20 min