Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g soya milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 550 g wholemeal spelt flour, plus extra for dusting
- 90 g caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 75 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 994.9 kJ / 237.8 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 29.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Vegan Gravy
45 min
Grated Potato Pancakes (TM5)
35min
Shiitake Teriyaki Dippers
45 min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM6)
Brak ocen
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1h
Vegan Aubergine Rolls
11h 15 min
Sweet beet
10min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 godz. 15 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 godz. 45 min