Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g soya milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 550 g wholemeal spelt flour, plus extra for dusting
- 90 g caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 75 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 994.9 kJ / 237.8 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 29.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Truffle Soup
50 Min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
White Bread
3h
Gluten-free Sacher Torte
3h 20 min
Sandwich Bread
3h
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 Std.
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Dairy-free Cashew Nut Spread
12h 10min
Hash Browns with Scrambled Tofu
Brak ocen