Avocado and Cashew Chocolate Mousse
TM6 TM5 TM31

Avocado and Cashew Chocolate Mousse

4.1 (27 ocen)

Składniki

  • 180 g bananas, peeled, sliced (1 cm) then frozen
  • 190 g ripe avocados, quartered (approx. 2 large avocados)
  • 40 g cacao powder
  • 40 g date syrup
  • 60 g cashew butter
  • ½ lime, juice only
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 1 pinch fine sea salt
  • 12 fresh raspberries, for serving
  • 40 g double cream, for serving (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1208 kJ / 289 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
23.6 g
Tłuszcz
18.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy