Brioche perdue aux pommes

Brioche perdue aux pommes

4.8 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 portions

Składniki

  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • 45 g de beurre
  • 500 g de lait entier
  • 200 g de pommes à cuire
  • 2 c. à soupe de rhum blanc
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 50 g de beurre en morceaux
  • 50 g de cassonade
  • 1 - 2 pincées d'épices à pain d'épices à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées de cannelle en poudre, à ajuster en fonction des goûts
  • 10 tranches de brioche rassie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 610.8 mg
Białko 15.2 g
Kalorie 2995.4 kJ / 716.6 kcal
Tłuszcz 36.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Węglowodany 78.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...