Galette des Rois frangipane pistache

Galette des Rois frangipane pistache

4.3 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
14 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    280 g
  • de beurre coupé en morceaux et préalablement congelés
    280 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau
    130 g
La crème frangipane
  • de lait
    215 g
  • œufs
    4
  • de fécule de maïs
    15 g
  • de sucre en poudre
    115 g
  • de fécule de maïs
    1 c. à café
  • de beurre doux pommade
    80 g
  • d'amandes en poudre
    115 g
Le praliné à la pistache
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
    180 g
  • d'huile de noisette
    18 g
  • de chocolat au lait praliné détaillé en morceaux
    180 g
  • œuf
    1
  • de lait
    1 c. à soupe
  • de sucre en poudre
    10 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 552.8 kcal / 2302.1 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 40.1 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Sód 116.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...