Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sablé
- 65 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé
- 170 g de beurre, coupé en morceaux
Le caramel salé
- 250 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ¼ - ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 200 g de chocolat noir de couverture, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel liquide
25 min
Caramel de base
25 min
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Pâte sablée
1h 25min
Tartelettes aux sablés bretons, pommes et caramel beurre salé
1h 15min
Brownies au caramel
1 godz. 20 min
Riz au lait caramel
1 godz. 30 min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Sauce caramel au whisky
35 min
Bouchées caramel-chocolat
4h 45min
Millionnaire shortbread
7 godz. 40 min
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min