Scones con confettura di frutti rossi e semi di chia (senza glutine)

Scones con confettura di frutti rossi e semi di chia (senza glutine)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pezzi

Składniki

Confettura di frutti rossi e semi di chia
  • di frutti rossi misti congelati
    400 g
  • di sciroppo di agave a piacere
    30 - 50 g
  • di semi di chia
    3 cucchiai
Scones senza glutine
  • di farina senza glutine + q.b.
    350 g
  • di lievito in polvere per dolci senza glutine
    1 cucchiaio
  • di sale
    1 pizzico
  • di burro freddo a cubetti (vedere consigli)
    125 g
  • di zucchero
    80 g
  • di latticello
    180 g
  • di frutta disidratata mista (opcjonalnie)
    100 g
  • di latte
    2 cucchiai
  • di zucchero di canna (opcjonalnie)
    2 cucchiai
  • di panna montata
    150 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 370 kcal / 1550 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 44.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 168 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...