Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza e il succo
- 100 g di zucchero
- 300 g di farina
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 250 g di mirtilli, lavati e asciugati
- 80 g di zucchero
- 300 g di ricotta di pecora
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 min
Torta alle albicocche con crumble
1h 50min
Ciambella farcita allo yogurt
2h
Torta di mele e nocciole
1h
Crostata alle mele
1h
Torta di mele
1h
Crostata integrale ricotta e cioccolato
2h 50min
Crostata bigusto
1 godz. 55 min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45 min
Crostata di mandorle e ricotta
1h 10 min
Crostata mele e cannella
1h 20 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h