Crostata di ricotta e mirtilli

Crostata di ricotta e mirtilli

4.3 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza e il succo
  • 100 g zucchero
  • 300 g farina
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
  • 250 g di mirtilli lavati e asciugati
  • 80 g zucchero
  • 300 g di ricotta di pecora
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.6 g
Kalorie 1217 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...