Crostata di ricotta e mirtilli
TM6 TM5 TM31

Crostata di ricotta e mirtilli

4.4 ( 49 ocen )

Składniki

Pasta frolla

  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza e il succo
  • 100 g di zucchero
  • 300 g di farina
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci

Ripieno

  • 250 g di mirtilli lavati e asciugati
  • 80 g di zucchero
  • 300 g di ricotta di pecora
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
291 kcal / 1217 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy