Urządzenia i Akcesoria
Torta caprese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 fette
Składniki
-
300 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
-
250 g di burro a pezzi + q.b.
-
farina q.b.
-
200 g di zucchero
-
5 uova
-
1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
-
300 g di farina di mandorle
-
zucchero a velo q.b.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
12.5 g
Kalorie
2787.4 kJ /
666.2 kcal
Tłuszcz
51.8 g
Błonnik
6.2 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torta caprese bianca al limoncello
1 godz. 5 min
Struffoli
1 godz.
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Roccocò
2 godz.
Torta caprese di Luca Montersino
1 godz. 25 min
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Pastiera
15 godz.
Tortano speck e fontina
2 godz.
Migliaccio
1 godz. 30 min
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Ziti spezzati con ragù genovese
3 godz.