Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di burro a pezzi + q.b.
- farina q.b.
- 200 g di zucchero
- 5 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 300 g di farina di mandorle
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2787.4 kJ / 666.2 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 51.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Migliaccio
1h 30min
Pastiera napoletana
15j
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19hod.
Roccocò
2h
Torta caprese di Luca Montersino
1h 25min
Struffoli
1h
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5min
Torta Babà napoletana
8 godz.