Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 300 g di farina
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
Crema
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 100 g di zucchero
- 50 g di farina
- 2 uova
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 500 g di latte
Terminare la preparazione
- 600 g di frutta fresca mista (kiwi, pesca, fragole , ribes, lamponi, uva)
- 200 g di gelatina neutra di frutta
- 60 g di liquore all'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di mele e nocciole
1h
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Tiramisù alle fragole
3 Std. 30 Min
Torta alle fragole
2h
Crostata di marmellata o confettura
1h 10min
Crostata bigusto
1h 55min
Cestini di crema e frutta
3 Std.
Delizia alla fragola di Plougastel
4h 55min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Tiramisù
5h 40min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20min
Cheesecake ai lamponi
3 godz. 20 min