Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al limone
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 60 g di zucchero
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di frumina
Sbriciolata alle mandorle
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 260 g di farina tipo 00 + q.b.
- 60 g di mandorle pelate
- 100 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1828 kJ / 437 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1h
Sbriciolata di farro e nocciole ai frutti di bosco
45min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1 Std. 10 Min
Torta Nua
2h
Sbriciolata con crema di pistacchi
1h 30 min
Crostata di mele
1hod. 5min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30 min
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Sbriciolata ai mirtilli
1h