Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 130 g di zucchero
- 5 uova
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 300 g di confettura di albicocche
Copertura
- 130 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sacher Torte
2h 30min
New York cheesecake
6 godz. 30 min
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2h 30min
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Strüdel pere e cioccolato con zabaione alla grappa
2u.
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.
Glassa al cioccolato
20min
Crema al burro al cacao
10min
Strudel di mele
1h 35min
Crostata morbida al cioccolato
2sa 40 dk
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min