Torta Sacher

4.7 418 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • 130 g di zucchero
  • 5 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
Farcitura
  • 300 g di confettura di albicocche
Copertura
  • 130 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 96.1 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1475.8 kJ / 352.7 kcal
Tłuszcz 20.6 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...