Pasta risottata al pomodoro

Pasta risottata al pomodoro

4.5 38 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porzione

Składniki

  • ½ spicchio di aglio
  • 15 g di cipolla a pezzi
  • 15 g di gambo di sedano a pezzi
  • 15 g di carota pelata e a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di pomodori ciliegino a metà
  • 2 foglie di basilico fresche
  • 1 pizzico di zucchero
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di acqua
  • 1 pizzico di sale grosso
  • 80 g di pasta secca tipo penne (cottura 11 minuti)
  • foglie di basilico fresche q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1319.5 mg
Białko 11.9 g
Kalorie 2136.6 kJ / 510.7 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...