Gaufres, sauce au chocolat
TM6 TM5 TM31

Gaufres, sauce au chocolat

2.3 (11 ocen)

Składniki

  • 250 g de farine de blé
  • 5 g de levure chimique
  • 30 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 360 g de lait entier
  • 40 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le gaufrier
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao, en morceaux
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1586.4 kJ / 379.2 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
30.6 g
Tłuszcz
25.7 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Błonnik
2 g
Sód
104.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy