Tarte aux pommes sur lit de compote

Tarte aux pommes sur lit de compote

4.5 568 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La compote de pommes
  • de pommes à cuire type belchard, chanteclerc ou boskoop, coupées en quatre
    600 g
  • de sucre roux
    1 c. à soupe
La pâte et la garniture
  • de beurre demi-sel et un peu pour le moule
    75 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre vanillé maison
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
  • de pommes type elstar, golden ou braeburn
    900 g
  • de gelée de pomme ou autre fruit
    80 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 370 kcal / 1556 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 57.2 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...