Tarte aux pommes sur lit de compote

Tarte aux pommes sur lit de compote

4.5 604 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La compote de pommes
  • 600 g de pommes à cuire type belchard, chanteclerc ou boskoop, coupées en quatre
  • 1 c. à soupe de sucre roux
La pâte et la garniture
  • 75 g de beurre demi-sel et un peu pour le moule
  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 1 pincée de sel
  • ½ c. à café de sucre vanillé maison
  • 50 g d'eau
  • 900 g de pommes type elstar, golden ou braeburn
  • 80 g de gelée de pomme ou autre fruit

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 4.3 g
Kalorie 1556 kJ / 370 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 57.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...