Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compote de pommes
- 600 g de pommes à cuire, type belchard, chanteclerc ou boskoop, coupées en quatre
- 1 c. à soupe de sucre roux
La pâte et la garniture
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
- ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
- 900 g de pommes, type elstar, golden ou braeburn
- 80 g de gelée de pomme ou autre fruit
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1556 kJ / 370 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Quiche au poireau et saumon fumé sans œuf
1 godz. 30 min
Tarte au poireau et saumon fumé
1 godz. 10 min
Tarte aux pommes
1h
Tarte aux fraises
4h
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 godz. 30 min
Tarte au poireau et lardons
2u. 5min
Gâteau aux poires
50 min
Tarte à la compote de pomme
3h
Tarte poire-chocolat
55 min
Tarte normande
1h 25min